Νέα της Αγοράς


Αναδρομικός ΕΝΦΙΑ 5 ετών για τα αδήλωτα τετραγωνικά

article_img

Αναδρομικό ΕΝΦΙΑ πέντε ετών θα πληρώσουν όσοι αποκάλυψαν αδήλωτα τετραγωγικά.   

Μετά την υποβολή των διορθώσεων στα τετραγωνικά των ακινήτων που έγιναν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή τους δήμους έρχεται η ώρα των τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9.

Οι φορολογούμενοι που νομιμοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετες επιφάνειες προσεχώς θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικό ΕΝΦΙΑ μέχρι και πέντε ετών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα αναμένεται να ανοίξει σύντομα, προκειμένου οι φορολογούμενοι να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων που είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2020.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή διορθωτικής δήλωσης για ένα ή περισσότερα έτη θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος υπολογίζεται αναδρομικά για έως πέντε χρόνια.

Η αναδρομικότητα υπολογίζεται για τα έτη για τα οποία ο ΕΝΦΙΑ υπολογιζόταν σε λιγότερα τετραγωνικά. Δηλαδή, αν το ακίνητο είναι στην κατοχή του τωρινού ιδιοκτήτη από το 2018, θα πληρώσει αναδρομικό ΕΝΦΙΑ για τα επιπλέον τετραγωνικά για τρία έτη.

Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί αυξημένος τόσο για φέτος όσο και για όσα χρόνια στο παρελθόν το εμβαδόν των ακινήτων ήταν μικρότερο εκείνου που δηλώθηκε στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ. Χαρακτηριστικά μόνο τον Σεπτέμβριο υποβλήθηκαν περισσότερες από 200.000 δηλώσεις για ρύθμιση αυθαίρετων κτισμάτων και αυθαίρετων επιφανειών.

 

 

Πηγή:Τα Νέα

 

Οκτώβριος 2020

Επικοινωνήστε μαζι μας
Συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε σε λίγα λεπτά
click2call
Ευχαριστούμε πολύ!
Κάποιος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει για ακίνητα που σας ενδιαφέρουν