Ενημέρωση τηλεοπτικού κοινού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο διάφοροι “ειδικοί” στο χώρο της κτηματαγοράς να καλούνται σε τηλεοπτικές εκπομπές και να παρουσιάζουν στοιχεία και πληροφορίες για αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Με αυτή την ανακοίνωση επισύρουμε την προσοχή στο τηλεοπτικό και καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό με όλους αυτούς τους “ειδήμονες” και τις προβλέψεις τους. Διότι για προβλέψεις πρόκειται και τίποτα παραπάνω, προβλέψεις κατασκευασμένες από επικίνδυνους καιροσκόπους και τυχοδιώκτες οι οποίοι επιδιώκουν την αυτοπροβολή τους και μόνο.

Τα στοιχεία τα οποία παραθέτουν είναι ανυπόστατα και οι στατιστικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονικές με αποτέλεσμα τα νούμερα που ανακοινώνουν για την άνοδο ή την πτώση της κτηματαγοράς να είναι αποκύημα της φαντασίας τους και τίποτα περισσότερο.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα μιλήσει για τα ακίνητα στην τηλεόραση ή θα γράψει κάποιο άρθρο σε κάποιο μέσο ελέγξτε την ιδιότητα του. Είναι επιστήμονας; είναι επαγγελματίας μεσίτης με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και μέλος κάποιου αναγνωρισμένου Συλλόγου; ή μήπως είναι κάποιος αυτοχρισμένος “γκουρού” των ακινήτων που αερολογεί δίνοντας λάθος στοιχεία και στρεβλώνοντας τελείως την εικόνα της αγοράς;

Με εκτίμηση

Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος

 

Αύγουστος 2020