• Η Εταιρεία
  • Επικοινωνία
× Αναζήτηση ακινήτου
× Συνδεδεμένος ως (Αποσύνδεση)

Γιατί Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η πιο ανταγωνιστική μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που προσφέρουν την ευκαιρία να αποκτήσετε τη Χρυσή Βίζα.

Επενδύστε σε ακίνητα στην Ελλάδα με ελάχιστη αξία € 250.000 και γίνεται κάτοικος της ΕΕ. Έτσι εξασφαλίζετε ελεύθερη μετακίνηση σε 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν στην Ευρώπη χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις.

Οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα είναι προσιτές, δημιουργώντας επενδυτικές ευκαιρίες για όσους επιθυμούν να μεταπωλήσουν ή να μισθώσουν την ιδιοκτησία τους.

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα έχει από τους πιο χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε αφορά την απόκτησή της, είτε αφορά την περιοδική φορολόγηση.

Οικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό τόπο για επενδύσεις, καθώς προσφέρει πλήθος επενδυτικών ευκαιριών που πηγάζουν από τη στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας. Είναι η φυσική πύλη προς τις αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Ανατολικής Μεσόγειου.

Παράλληλα οι ελληνικές εταιρείες έχουν καθιερωθεί στις αγορές των όμορων κρατών και αποτελούν σημαντικό τμήμα των οικονομιών τους.

Είναι αναδυόμενο περιφερειακό κέντρο ενέργειας και διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και πολύγλωσσο ανθρώπινο δυναμικό.

Είναι τέλος μέλος σημαντικών διεθνών οργανισμών όπως: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB), Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD), Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), Διεθνής Nαυτιλιακός Oργανισμός (IMO), Interpol, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ηνωμένα Έθνη, Συνέδριο Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), UNESCO, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου (WTO), Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Η χώρα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο.

Είναι η χώρα που έχει γεννήσει μυθικούς ήρωες, επικούς ποιητές και αρχαίους θεούς. Είναι το λίκνο της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της επιστήμης και της τέχνης.

Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, η διάσημη κουζίνα, η ασφάλεια, ο τρόπος και η ποιότητα ζωής και η φιλοξενία αποτελούν μερικά μόνο από τα πολλά οφέλη που έχει κάποιος να απολαύσει, ενώ ζει στην Ελλάδα.

Οι ζωντανές περιοχές, όπως το Κουκάκι, ο πεζόδρομος Μακρυγιάννη και τα στενά της Πλάκας κάτω από την Ακρόπολη, το Θησείο, το Γκάζι και τα Πετράλωνα, τα Εξάρχεια και το πάντα ξάγρυπνο Μητροπολιτικό Ιστορικό και Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας, εγγυώνται υψηλό επίπεδο ζωής και ποιοτική διασκέδαση.

Η Ελλάδα συνώνυμο του Πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς.

Η γενέτειρα του Δία, του Πλάτωνα και του Ηρακλή, η γη της Σαντορίνης, της Μυκόνου, του Παρθενώνα και του πεδίου μάχης του Λεωνίδα, είναι ένα εμπνευσμένο αμάλγαμα αρχαίου πνεύματος και σύγχρονης εποχής.

Ενδιαφέροντα μουσεία, υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, ημερήσιες εκδρομές, παρατήρηση άγριας φύσης καθώς και τοπικά έθιμα είναι παρόντα σχεδόν παντού στην Ελλάδα.

Συνδυάζει χαρακτηριστικά μοναδικά σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας με αρχιπέλαγος που αποτελείται από 3.000 νησιά περίπου με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και λευκές αμμουδιές.

Η Ελλάδα είναι γνωστή για το κλίμα της. Το φως του ήλιου και η ποικιλία εκπληκτικών τοπίων προσελκύουν όχι μόνο περιστασιακούς επισκέπτες, αλλά και ζευγάρια και οικογένειες που αναζητούν ένα δεύτερο σπίτι ή μόνιμη μετεγκατάσταση. Η προσβασιμότητα της χώρας από όλο τον κόσμο, μαζί με τα ακίνητα που προσφέρονται σε δελεαστικές τιμές, την καθιστούν ιδανικό προορισμό.

Ασφάλεια – Υγεία – Εκπαίδευση

Στην Ελλάδα, ο καθένας μπορεί να περιπλανηθεί στους δρόμους χωρίς φόβο ακόμα και τη νύχτα. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, το ήπιο κλίμα προκαλεί τους ανθρώπους να παραμείνουν εκτός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δίνοντας στις πόλεις ζωντάνια 24 ώρες την ημέρα.

Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Το 2000, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμος Υγείας κατέταξε τα συστήματα υγείας των 191 μελών της, η Ελλάδα κέρδισε την 14η θέση, πολύ πάνω από χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κύπρος.

Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι δημόσια και ιδιωτική. Αν και οι εξετάσεις εισόδου στο δημόσιο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι δύσκολες, η εκπαίδευση είναι δωρεάν. Από την άλλη πλευρά τα ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια δεν απαιτούν εξετάσεις. Τα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προσφέρουν συχνά ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τους αλλοδαπούς φοιτητές. Οι κάτοχοι της ελληνικής άδειας διαμονής έχουν τα ίδια δικαιώματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τους Έλληνες πολίτες.